Vzťah, kde žena zarobí viac ako muž

27. apr 2024

Ahojte, ste niektorá z vás vo vzťahu, v manželstve, v partnerstve, kde zarobíte viac ako muž? Tým myslím 2-2.5x toľko ako váš partner? Ako to berie on? Ako to beriete vy? Ako to berú ľudia okolo vás, myslím rodina? Ako riešite potom napríklad kávu niekde, obed v reštaurácii, sprepitné, nákupy apd? Keď viete, že partner si to nemôže dovoliť?

gribka1
27. apr 2024

Rodina snáď nevie vaše zárobky. Je to iba medzi vami. Problém nemusí byť žiadny, ak viac zarábajúcu ženu muž podporuje, neviem, kde by mal byť problém. Ale ak nemá ani na kávu, či obed tak to už je smiešne. Pomer 500e a 1500e sa dúfam nebavíme.

mane01
27. apr 2024

Zarobim viac ako moj muz, mozno nie 2x tolko, ale mozno 1,5x. Berie to normalne, nie je to ziadny macho a nema z toho ziadne pocity menejcennosti. Rodina o tom nevie, zas nevesiam ludom naokolo kolko zarobim.

zmrzlinka2021
27. apr 2024

Ja zarobím viac a neriešime kto platí, sú to spoločné peniaze. Ostatní to nevedia, veď sa ich to netýka.

autor
27. apr 2024

@gribka1 nie napríklad 1000 vs 3000 eur v čistom.

sense
27. apr 2024

Zarobila som viac ako muž, mne to nevadilo ani jemu keďže som to brala ze sme rodina. Ale teda v začiatku vzťahu sme zarábali rovnako plus mínus.

Nepises ako dlho ste spolu ak krátko, tak vyberajte činnosti ktoré si môže dovoliť aj ten menej zarabajuci

summer23456
27. apr 2024

Kolega zarobi do 1000€ v cistom a vraj jeho zena na vysokej pozicii 10 000€ a ziju uz viac ako 15 rokov spolu. Ale ona sa vraj vypracovala v priebehu manzelstva, cize na zaciatku ten rozdiel bol mensi,tak asi si zvykli casom...

gribka1
27. apr 2024

Dôležité je aj čo muž robí, či robí ho baví, a je v tom dobrý a jednoducho viac nezarobí, alebo len nemá snahu a je mu dobre tak ako je. Tak môžu byť problémy.

zuzanka.zuzu
27. apr 2024

ja som minulý rok zarobila na 2 nové autá, môj muž bol doma na rodičaku (reálne doma, nie len papierovo) a nezdá sa mi že by v tom novom aute nejako trpel 😂

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koniarova
27. apr 2024

@zuzanka.zuzu 😂😂😂 Ani môj by veru netrpel.

babkaland
27. apr 2024

@gribka1 a čo keď nemá ani na kávu? Tak ju zaplatí žena. Keď sú polu a rozumejú si, tak netreba do toho ťahať peniaze.

babkaland
27. apr 2024

@sense ani nie lebo ak spoločne majú toľko že si to môžu dovoliť tak klidne. Ona by velmi chcela robiť tú drahšiu zálubu na čo on nemá ale chce to robiť s ním tak mu to zatiahne.

babkaland
27. apr 2024

Ludia, vždy to bude o tom že jedna strana viac zarába ako tá druhá. Keď sú spolu, tak sú tím, držia spolu a spoja sily.

bennn
27. apr 2024

Bol by som rád, pretože vo vzťahu by som tomu človeku dôveroval a vedel by som na čom som, sme predsa spolu v tom. Druha strana mince je keď sa začne ohradzovať niekedy jedna či druha strana, že to su jeho peniaze a podobne dristy, tak to si ich môže nechať a nemám viac záujem.

gribka1
27. apr 2024

@babkaland No dobre, iný príklad, muž zarobí málo, žena na MD, alebo s minimálkou. Muž by zarobiť mohol, ale nechce z rôznych aj primitívnych dôvodov. Tu vôbec nejde o tú kávu. Ale o iný uhol pohľadu.

1ryba
27. apr 2024

U nás by to bolo jedno. Peniaze máme spoločné. Rodine ani okoliu na nos nevešiame, aké máme príjmy.

sense
27. apr 2024

@babkaland keby je to. Tak, tak nie je potreba to riešit na fóre lebo to berie automaticky a názor ľudí by bol ukradnutý.
Ja som tiež nemala problém platiť viac, ale nepotrebovala som to riešiť a nikým pretože to nebol pre mňa problem

Nevraviac o tom ze keď si prečítaš túto po niektoré diskusie tak je red flag ak by mala platiť na rande žena, alebo na polovicu

1ryba
27. apr 2024

Ako riešime kávu, výdavky a sprepitné? Úplne normálne. Keďze máme spoločné peniaze, tak to je úplne jedno.

zmrzlinka2021
27. apr 2024

@gribka1 a čo vzťah, kde žena má minimalku?

autor
27. apr 2024

A keď nie sú spoločné peniaze? A keď mu žena požičiava peniaze?

sense
27. apr 2024

Autorka stále si neodpovedala ako vážny je vzťah.... Peniaze by som partnerovi nepoziciavala.... Bud je vzťah vážny ze plánujeme aj budúcnosť a nekalkulujem, alebo nie jen vážny pripadne v začiatkoch tak by som mu peniaze nepoziciavala pretože budú akurát tak predmetom sporov

autor
27. apr 2024

@sense vzťah - nebývame spolu, ja sama, on s rodičmi, ale nemáme už 20, dávno. Vzťah ani neviem aký je, ľúbime sa, ale nejdeme sa brať, ani spolu žiť.

gribka1
27. apr 2024

@zmrzlinka2021 Myslím si, že je to o niečom inom, ako mi tu píšete. Ale dajme tomu, muž, ktorý zarobí nadpriemer, možno z vysokej pozície, či podnikaní a žena minimálku, takže možno podradnejšia práca (bez urážky), tieto vzťahy zvyknú mať problémy, bohužiaľ.

gribka1
27. apr 2024

Tak potom je to len o vás dvoch, ak ste šťastní, ľúbite sa je to v poriadku. Ale to požičiavanie v poriadku nie je. Každý nech míňa, čo si zarobí. Ani občas zaplatiť kávu či obed nie je problém. Ale fakt občas.

daniela2202
27. apr 2024

Kurňa.... čo vlastne robíš? 😂😁😑😁

autor
27. apr 2024

@daniela2202 ja? Som v manažmente v zahraničnej IT firme.

sense
27. apr 2024

Tak by som mu nepoziciavala, keďže budúcnosť spoločnú neplánujete. Čiže ste takí kamaráti z vyhodami... Takže bud budete mat aktivity ktoré si mize dovoliť aj on, alebo občas zacvakas len ty.... Alebo sk mu požičiava musíš rátať s tým ze asi ti to v prípade vzťahu nevráti lebo to pôjde do zabudnutia alebo sa rozide té a bude ti tvrdiť ze nemá z čoho, predpokladám ze mu požičiavas na dobré slovo

drago12587
27. apr 2024

Tak chlapi vedia vzdy zarobit v zahraniči 5-6k dakde na stavbe to by mal zase 2x viac ako ty.. ale asi by ste neboli tolko spolu. Podla mna peniaze vo vaznom vztahu nesu problem, ak mate na vsetko. Väčšinou chlapi zarabaju 2-5x tolko ako ženy a nikdy sa nepytaju, či je to v poriadku :D ... Ak zaraba 1000€ na Sr , musi mat na kavu :D ..

petamich
27. apr 2024

uprimne neviem si predstavit mat priatela (nie manzela), ktoremu by som musela poziciavat peniaze a vobec nejde o to, kolko kto zarobi a ci ty zarobis trojnasobok 🤷‍♀️ snad ma byt schopny (zena a aj muz) zarobit dost na pokrytie nejakych zivotnych potrieb a pozvanie partnerky na kavu (nebavime sa o nobl restauraciach a ceste okolo sveta)

v manzelstve ak jeden zaraba viac a druhy menej, je to relativne bezna situacia aj ked uznavam, ze casto je to zena, ktora zaraba menej (hlavne ak ma viac deti za sebou a prijem je rodicovsky), tam uz sa ale k peniazom pristupuje inak, my mame s manzelom oddelene prijmy (aj ked zakon hovori ine) a vydavky si viac menej delime na polovicu ALE manzel dobre zarobi a tym padom mu je jedno, ze ja zarobim viac (ale nezarobim 2-3x tolko to nie) a ak by jeden z nas nemal na hypoteku, tak ten druhy mu samozrejme da

ale poziciavat chlapovi, s ktorym chodim, mne by to uz kus hranicilo s vydrziavanim

thirstymonk
27. apr 2024

Na začiatku vzťahu som zarabal 50€ mesačne a manželka (vtedy frajerka) 350€ mesačne. Boli to krásne časy 🙂 Nikdy sme to nejako neriešili a prachy prišli aj samé.