Koľko zarobí čašníčka v bare - krčme?

6. nov 2023

Kolko si vie zarobit čašnička na slovensku? Davaju velke sprepitne? Kamoška mi vravela že dostala raz 20 raz40eur ako sprepitne od nejakeho opilca. Da sa naozaj zarobit lepsie z tringeltov ako z vyplaty?

marsmykkok
6. nov 2023

záleží aj od úrovni podniku, nejaká špinavá smradľavá putika, kde chodia nezamestnaní, dedovia s dôchodkom 400 eur a podobne, tak tam sa asi vysokých tringeltov nedočkáš. Nejaký lepší bar, kde chodia bohatší a ak budú spokojní, tak môžu niektori pustiť eurá.

janai1
6. nov 2023

Záleží kde. V krčme by som nečakala veľa.
U nás v práci čašníci majú aj 600-700 mesačne na tringeltoch.

gabika0825
6. nov 2023

Tak záleží hlavne že kde na Slovensku, záleží aj od toho koľko dostaneš fix a či je to na zmluvu TPP, pretože podnikatelia v gastro sektore väčšinou uprednostňujú zmluvy na dohodu, kde ti priznajú pár hodín týždenne a potom ak by si bola Pn alebo by si išla na materskú tak nedostaneš nič. Takze treba si to velmi dobre premyslieť a byt pripravená na to že sa nadres. Ja som robila v restike v BA pred cca 5 rokmi, ostala by som tam, ak by mi majiteľ neodmietol dať TPP, lebo zarábať sa zarábalo veľmi dobre, hlavne každý robil na svoju buksu, Takže si si zarobila od šikovnosti sama svoje tringelty, žiadne delenie sa. Ak bol silný víkend, tak od piatku do nedele iba tringelty aj cez 250-300€…ale to hovorím o vážne silných víkendoch. Ale bola to makačka a myslím si že po korone to ide skôr dole vodou a hlavne aj kríza ktorá je co sa týka financií všeobecne tak sa dá zarobiť skôr v restikach kde chodia turisti alebo zahranicny hostia.

vkatush
6. nov 2023

Záleží na podniku, akciách, ľuďoch, samotnej čašníčke,... Či je sama na podnik, či sa delí s ostatnými, či jej ostáva len čo je jej,...
Niekde čašníci tringlety ani nemajú.

Ja som v dedinskej reštike dokázala fungovať na tringeltoch a výplatu si odkladať na sporenie.
Boli dni, keď bol tringelt 5 eur, niekedy 25 (na deň). Áno, mala som aj ľudí, čo mi nechali 10-15 eur, ale to bolo naozaj málokedy. Z akcií som dostávala samostatne, keď mi hostia nechali za obsluhu.
Zase iné je to v meste, tam sú väčšie tringelty na deň, ale aj viac ľudí a viac práce.

marsmykkok
7. nov 2023

Plus samozrejme doba platenia kartou. Ak platí človek 18 a dá 20tku zväčša povie že je to ok a nechce vydať. Ale ak platí kartou, čo veľa ľudí dnes hotovosť nepoužíva, málokto zaokruhli platbu hore.