Byt nechávam novému nájomcovi, partner mi nič nepomôže

27. apr 2024

Mam 1,5 izbovy byt ktory teraz prenechavam novemu najomcovi. Odovzdat ho mam buduci piatok. Musi byt vycisteny a vymalovany. Ja som v byte byvala 5 rokov a partner 8 mesiacov. Kupil dom kde sa spolocne stahujeme. Problem je, ze ja uz 2 tyzdne vypratavam, vozim atd. a uz som fakt z toho unavena, vycerpana, znechutena. Ok znacna vec je prec ale zostali tam dva stoli ktore nie je schopny rozobrat. Gauc som musela sama vylozit pred dvere inak by som sa nepohla. On je urazeny pretoze som na neho hukala a nadavala lebo uz toho mam ozaj plne zuby. Som neskonale narobena a ked pridem na dom tam zas ma caka dalsia praca lebo on beha okolo domu. Ked mu poviem preco mi nemoze pomoct vybehne na mna, ze vsak to je moj bordel a preco by to on mal upratovat. Vsetkyy moje veci skm musela zaniest k rodicom lebo mi to zakazal zobrat na dom. Veci co mi rodicia kupili som im musela zanoest lebo on ich tam nechcs. Radsej tam nechal veci od byvalych majittelov. Stare plesnive veci ktore su skarede lenze ja ked poviem ze toto nie hento nie tak on sa ofuci ze na neho je hypo. Hlavne ze vsetko mame mat napoly lenze jeho rodina nam nakupuje veci co on tam da a pre pokoj duse poviem ano je to pekne aj ked sa mi to nepaci. Ja som na dom dala tiez svoje peniaze. Normalne sa mi chce od nefvov kricat!!

babulkomale
27. apr 2024

Na neho je hypo, to je fajn.
A na koho je DOM?

xromix
27. apr 2024

Peniaze na dom si mu dala z lásky, alebo si aj ty na LV?

matullienka
27. apr 2024

A on bol taký vždy? Keď je dom na polovicu prečo by si si tam nemohla dať svoje veci? Ja by som mu hneď odfrkla, že si ich dávam do svojej polovice. Dúfam, že tie svoje peniaze čo si investovala do domu máš aj na LV, lebo inak ti tam potom naozaj nič nepatrí

muchotrafka298
27. apr 2024

Si na liste vlastnictva toho domu? Ak nie, tak donho nevrazaj ziadne, opakujem ziadne peniaze. Lebo tvoje tam fakticky papierovo nie je v takom pripade nic. Aj ja som bola taka hlupa a rovnaku chybu uz by som neurobila. Ak je to jeho dom a jeho hypoteka, nech zariaduje za vlastne peniaze. Pokial si na LV, mas pravo si tam robit a dat co chces, lebo dom je na polovicu aj tvoj.

xromix
27. apr 2024

Z toho čo píšeš, dosť riesi moje/tvoje…neviem či by som sa tam vôbec sťahovala.

srdeenko19
27. apr 2024

Si si istá, ze to bol dobrý nápad odísť z podnájmu a ísť bývať k priateľovi? Mam pocit z tvojho opisu situacie, že ti skončili pekne časy. 😔

zuzanka.zuzu
27. apr 2024

a ja som si doteraz myslela že človek sa dobrovoľne posúva do lepšieho, nie do horšieho 😀

thereisabear
27. apr 2024

Vždy tvrdím, že každý by sa mal pred svadbou aspoň raz sťahovať, pekne sa ukážu rozdiely medzi partnermi a odhalia charaktery. Ozaj chceš s takýmto prežiť svoj život?

vyrovnanaosoba
27. apr 2024

Počkaj, len on sám bral úver na seba, a ty mu len prispievaš? Si si istá, že je to správne rozhodnutie?
A myslíš, že sa niečo zmení, keď už budete mať poriadok? Lebo stále to bude jeho a ty tam budeš len podnájomnik. Rozmysli si to rýchlo, kým je čas. Bud hľadaj niečo svoje, podnájom len pre seba alebo nech ešte pred na sťahovaním prepise polku domu na teba. Ináč by som sa ani nehla. 🍀 Držím prsty k správnemu rozhodnutiu.

mimka1402
27. apr 2024

Ideš iba do väčšej kaluže, daj spiatočku. Nech je chlap akýkoľvek teraz ti ukazuje akým je človekom a je už iba na tebe či sa spamätaš a odídeš, alebo nie a budeš celý život riešiť každú vec sama s idiotom na krku.
Príde mi šialene, že sa mieniš sťahovať i napriek tomu.

zuzanka.zuzu
27. apr 2024

@vyrovnanaosoba že prepíše polku domu na teba 😂 to aj ja takého blba chcem. poznáš nejakého? zase trošku súdnosti by nezaškodilo, čo povieš 😉

koniarova
27. apr 2024

Výborne na to ideš. 👍 Dávam tomu tak rok. Ako boľševikovi. 😀

monro
27. apr 2024

V takejto, a podobných situáciách, sa ukáže charakter a hodnoty človeka....pre mňa by to nebolo.

dskjhfdlkdjhl
27. apr 2024

Ty si dala peniaze do domu a nemozes si tam dat svoj nabytok, ale prikyvujes na nabytok, ktory sa Ti nepaci? Robis chybu a velku.

vikiki29
27. apr 2024

A prečo sa chceš sťahovať do JEHO domu, kde si nebudeš môcť obrazne povedané ani prdnúť?

jazula
27. apr 2024

Na koho je LV? Píšeš “on kúpil dom” a “hypo je naňho”, aj sa správa ako jediný majiteľ a berie ťa ako pracovnú silu a hosťa. Ak si do domu investovala, určite to podchyť nejakou zmluvou, poraď sa s právnikom o forme.
Sťahovanie je vždy stres, takže teraz reagujete obaja extrémne, ale správanie partnera neveští nič dobré pre budúcnosť. Aby si o tie peniaze neprišla. Plus zabezpečuj sa priebežne pre budúcnosť a do domu investuj len do výšky svojho podielu na LV. Nemyslím energie, ale rekonštrukcie, vstavaný nábytok/spotrebiče, poistenie domu a podobne.

gribka1
27. apr 2024

Asi robíš chybu jednu za druhou.

lindus_esterka
27. apr 2024

Nie je to nahodou moj byvaly?Este ste sa ani neprestahovali a uz tam nemozes doniest bez jeho dovolenia ani sparadlo lebo hypo/dom je jeho. Pockaj kym objavi niekde skrabancek alebo sa cosi pokazi - isto si to bola ty! Zvaz to stahovanie, lepsie to uz nebude.

tora23
27. apr 2024

Kontaktovala by som prenajímateľa bytu, ci je možné zostať v pôvodnom byte, alebo rovno išla načas k rodičom a hľadala nový podnájom pre seba. Úprimne, pre mňa by toto bol koniec, nestahovala by som sa s ním nikde. Red flag na red flag. Začína to otrasne, ešte si sa ani nenastahovala a už nemáš žiadne slovo a on sa nesnaží aspoň predstierať úctu vo vzťahu. Počkaj keď pridu deti. Ak máš pocit ze je teraz zložité vzdať sa po všetkom plánovaní a krokoch ktoré ste museli podniknúť, pockaj ako zložité to bude neskôr nedajbože s deťmi. On znie ako úplný chrapun. Prepáč.

viera27
27. apr 2024

Jeho dom,jeho pravidla. A. Zmier sa s tym,alebo B. utekaj. Odporucam moznost B. Pri moznosti A. su este spolu urobite dieta a o par rokov budes vyplakavat,ako si bezdomovec a vyhadzuje ta zo svojho domu. Ale asi si to niektori musia prezit sami, lebo urciteeee to v ich pripade bude ine 🤣

danica2711
27. apr 2024

dievča, chyť rozum do hrsti. Zruš prenájom svojho bytu, tamtoho týpka prinúť vrátiť ti peniaze, ktoré si mu dala (ak sa ti podarí, lebo príjmový doklad asi nemáš...), kašli mu na jeho dom aj naňho, vráť sa do svojho bytu a buchni šampus, že si sa dokázala vrátiť z kratšej cesty! Tento človek nie je zárukou šťastného spoločného života

stanulienkat
27. apr 2024

@danica2711 mlady muz zrejme potrebuje prispiet na hypo a nejaku posilu na domace prace.

anketkarka
27. apr 2024

1. Pred tým ako ste do toho išli, tak asi bolo treba dohodnúť každý detail a predišli by ste nedorozumeniam.
2. Pri tom rozhovore o budúcom bývaní by stačil náznak toho, že všetko prehnane rieši na tvoje a moje a už by mi svietila kontrolka.
3. Hypotéku má len on a majiteľ je tiež len on, keďže píšeš, že kúpil. Ty si si svoj byt nechala. Už to zaváňa tým, že nikto z vás nepočíta podvedome s tým vzťahom do budúcna. Inak by ste kúpili dom spolu po tom čo ty si predala svoj byt. Takže si si mohla ušetriť toľko námahy pri ktorej si si skomplikovala život. Priateľovi sa to vyskakuje, keď on si ide za svojím cieľom vlastniť dom. Nepoznám ho, ale garantujem Ti z toho čo si napísala, že na tom dome mu záleží viac ako na Tebe. V tomto vzťahu budeš ťahať vždy sa kratší koniec.
4. Viem, že je to ťažké všetko teraz stopnúť s nájomníkom a sťahovaním, ale ušetríš si ešte kopec námahy, keď to teraz stopneš a pekne sa nastahuješ radšej do svojho späť. Za tých 8 mesiacov čo ste spolu žili si si nevšimla náznaky, že vo vzťahu máš ešte ružové okuliare a nevidíš veci objektívne? Však už len ako kamarát by Ti mohol pomocť s niečím pri sťahovaní. Nie ako partner, ktorému záleží. A zariaďujete si spoločnú domácnosť? Mne to príde, že zariaďujete jeho dom.

sevrin
27. apr 2024

Vidím, že máte krásne vyhliadky na budúce spoločné bývanie plné lásky, nehy a pokoja.
Ale ono to časom prejde, aj ja keď som sa sťahoval, tak som mal nervy na všetko, ale opadlo to keď už bolo všetko hotovo.

karolinakr
27. apr 2024

nemožeš si tam nosiť svoje veci, lebo hypo je naňho? tak načo sa tam sťahuješ? takyto človek sa bude o teba starať v dobrom i zlom, ked už pred nasťahovaním vymedzuje hranice a dosť tvrdo? ty sa tam ako doma nebudeš cítiť nikdy

karolinakr
27. apr 2024

A ešte otázka - však je to moj bordel, prečo by to mal upratovať? ty zanho variš, perieš, žehlíš a upratuješ aj po ňom bordel? lebo po takejto poznamke by som mu aj ja povedala, to je tvoj bordel..však to je vrchol, mate si pomahať vzajomne a nie toto su tvoje trenky a toto moje, toho sa ja nedotknem

svetlonos
27. apr 2024

Odid 9d behom a peniaze, ktoré si mu darovala ber ako investíciu do skusenksti a poučenie do zivota! S blbcom egoistickym nemat vztah! Tu niet čo iné riešiť, len kopnúť do zadku a zut vlastný harmonický život.

sheila121
27. apr 2024

Gratulujem k správnemu výberu partnera.

karolinakr
27. apr 2024

Ty si dala peniaze na dom - koľko? A nemáš tam žiadne slovo? A ty si s tým súhlasila? On je ofučaný, ked niečo povieš? a ber si to zo strany svojich rodičov, partner dcery kupi dom, dcera sa k nemu nasťahuje a všetok nabytok prinesie do rodičovskeho domu, lebo partner nedovoli tam priniesť veci,,Ty by si ako matka s takym niečím súhlasila? Aký zmysel malo potom dom kupovať? Koľko si mu dala na ten dom? Sama sťahuješ, upratuješ, rozoberaš a ešte maš zakazane čokolvek povedať...Nehnevaj sa, ja by som to stahovanie stopla, našla si svoj byt a on nech si ide so svojim nabytkom kam len chce,možte sa nezaväzne stretávať, ale určite by som sa k nemu netlačila ani náhodou

nops
27. apr 2024

Zostaň vo svojom 1,5 izbovom byte a vyprdni sa na celý CUDZÍ dom a debilného jedinca