Zariadenie bytu pre nájomcov

26. mar 2023

Dobrý deň,

zaujímalo by ma, aj tí čo prenajímate alebo ste sami nájomci, čo všetko spadá do vybavenie bytu. Myslím už také drobnosti, praktické veci ako vybavenie kuchyne - riady, vysávač, metla, mop ? Malo by to byť súčasťou alebo to si každý nájomca rieši po svojom ?
Ešte by ma zaujímalo, riešite ak v byte nie je trúba ? Vadí to nájomcom ? Prípadne nejaká náhrada za to ?

klarissa25
26. mar 2023

To už je všetko na vás a na dohode s nájomcovi...toto co píšeš mame všetko svoje, aj elektroniku a spotrebiče

simsalabim
26. mar 2023

Ako byt vybavis je ken a len na tebe.

petamich
26. mar 2023

zalezi len o teba pripadne dohody s najomnikmi - niekto prenajima prazdny, niekto do najmensej veci zariadeny a iny medzi 🤷‍♀️

autor
26. mar 2023

Ja viem, že je to na mne, ale pýtam sa ako to máte vy ? Konkrétne prípady.

amelie2017
26. mar 2023

Byvali sme vo viacerych a bolo to ako kde. Niekde sme mali komplet vsetko, niekde nic. Tu kde sme aktualne len uplny zaklad. Aj to vacsinu veci nechali predchadzajuci najomnici. Kedze my sme uz rodina, nie len nejaky mlady parik, alebo jednotlivec, lepsie, ze bolo prazdno, kedze mame skoro vsetko svoje. A ta rura- v predchadzajucom byte som mala komplet novu kuchynu s novymi spotrebicmi. Tu je asi 25 rocna rura, ktora pecie, ako sa jej zachce. Mne vadi, ze nepecie dobre, musim vsetko sledovat to nepecien kolace. Ak budeme predlzovat zmluvu, chcem sa s majitelom dohodnut a kupit novu napolovicu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
positivvibe
26. mar 2023

My sme v podnájme a mame všetko svoje bola tu, len ladnička a šporák 🤷🏻‍♀️ no nám to vyhovovalo nakoľko práčku aj nábytok sme mali svoj. A už take veci ako mop a pod sme si tiež zadovážili samé aj koše na smeti. Keď budem odchádzať svoje veci si zoberiem.

zuzanockamt
26. mar 2023

My máme pre nájomníkov: posteľ manželská, dve stoličky, stôl, gauč, chladničku, kanvicu, sporák, skriňu (veľkú), koberec, závesy, záclony, sušiak, metlička+smeták, čistiace prostriedky základné, základný riad, vešiaková stena+skrinka na topánky, malá lampa, TV.

jaskolka
26. mar 2023

Tak ja, keď som bola v podnájme, mali sme vždy byt zariadený, aj kompletne vybavený - kuchynský riad, utierky, záclony, vysávač, metly, handry a podobne.
No napríklad kamoška prenajímala byt úplne prázdny, keď nepočítam zariadenie kúpeľne a kuchynskú linku
Takže to je fakt individuálne, niekde napríklad je v ponuke, že ak podnájomnik ma záujem, tak sa dá byt zariadiť a je to už na ich vzájomnej dohode, ako.

mandzula
26. mar 2023

Prenajimame si byt a je v nom uplne, uplne vsetko. Doniesli sme si len osobne veci a uteraky. Popravde by som nechcela byvanie, do ktoreho by som musela este nieco investovat.

martinka13
26. mar 2023

V kúpeľni práčka, V kuchyni sporák, rúra. Čím viac zariadiš, tým viac môžu zničiť. Druhý pohľad - čím viac si musia zariadiť sami, tým budeš mať menšiu fluktuáciu. Takto to robím a funguje to.

buberova
26. mar 2023

ja keď som bola v podnájme metlu, mop a spol som mala svoje aj celé kuchynské malé spotrebiče a riady a spol. a keby tam nebola rúra alebo sporák veľmi veľmi by mi to vadilo. Práčka, sporák s rúrou patrili k bytu, chladničku, kanvicu som si doniesla sama..

autor
26. mar 2023

@martinka13 toto je zaujímavý pohľad.

nelca0510
26. mar 2023

No isto posteľ s matracom. Kamarátka bola tak v podnájme,že byť krásne vybavený, manželka posteľ aj s roštom ale žiadne matrace. Že si ma kúpiť sama.

vulka
26. mar 2023

My sme nemali okrem linky a sporáka nič a boli sme šťastní, že si môžeme doniesť svoje veci.

katka533
26. mar 2023

My sme chceli do podnajmu a fakt mi vadilo, keby tam bol nejaky nabytok podonasany. Dnes uz kazdy ma svoj si myslím ,aspon zakladne veci. Ako novy kupeny, vkusny moze byt, inak nie

andrii
26. mar 2023

Moje dcéry bývajú v podnájme a fakt dosť im chýba práčka. Inak mali chladničku, mikrovlnku,rozkladací gauč,nejaké skrinky, stolík.

heln
26. mar 2023

ahoj, toto je vysoko individualne, urcite zaklad je sporak, chladnicka a pracka, ale ak nie je rura, iba varna doska problem v tom nevidim.
niekto moze ist do prveho prenajmu a pride s jednym kufrom, ten by asi potreboval komplet zariadene, ini mozu byt manzelia co su spolu 10 rokov a maju aj vlastny nabytok, pracku, elektroniku.

hradnapani
26. mar 2023

byvali sme v podnajme, kde bol len gauc, kuchyna a pracka. Malo to vyhodu, ze sme si kupili nabytok, ktory bol variabilny a potom sme si ho brali do vlastneho bytu a mali sme aspon nieco. Teraz prenajimam ja a je plne vybaveny, len periny a vankuse, uteraky som nedala, lebo to kazdemu vyhovuje nieco ine plus hygienickejsie mi to pride.

zic
26. mar 2023

pre jednoduchost mame vsetky byty zariadene az po pribory... iba postelne pradlo nie

Ale bert to, ze je to vlastne konkurencny boj. Ak chces byt ten lepsi prenajimatel a byt zaujimavy aj ked nejdu prenajmy ako teple rozky, tak musis byt vybavit vsetkym (teda ked ho prenajimas zariadeny)...

andreatytler
27. mar 2023

Jeden byt mame uplne prazdny a jeden mame zariadeny komplet nabytkom a velkymi spotrebicmi okrem elektroniky. Riady a male spotrebice ako tostovac, mixer si kupuju najomnici sami, lebo je to prilis osobne a opotrebovatelne aby to ostavalo v byte natrvalo.
Tiez vsetko na umyvanie si nosia najomnici. Tu by sa dalo zvazit ze ak im kupis ten vysavac, asi ho aj budu pouzivat a udrziavat v tvojom byte cistotu.
Cim viac zariadis, tym lahsie je sa odstahovat a tak je pravdepodobne ze neostanu tak dlho. Ale na druhej strane ti neotlcu a neposkriabu steny pri stahovani.
Ked raz komlet zariadis akoby to bol hotel, budes musiet obnovovat. Ak sa im rozbije polka tanierov, budes musiet dokupit nove. K vysavacu co maju zdarma asi nebudu tak starostlivi ako k tomu co si musia sami kupit.

kristiii
27. mar 2023

@zic toto som si myslela aj ja, keď som začala prenajímať a paradoxne som mala vždy problém s tým, že každý nájomca mal nejaký svoj nábytok, prípadne si chcel kúpiť podľa svojho v kusu.
Takže za mňa zaklad-linka, sporák, chladnička, práčka, veľká skriňa na chodbe a ostatné už riešim na základe dohody s konkrétnym nájomníkom. Mala som tam napríklad rozkladací gauč, kvalitný, prvej najomnicke vyhovoval, druhá chcela rohový a aktuálny nájomník si kúpil klasickú posteľ 🙂
A súhlasím s tým, že o svoje vlastné veci sa nájomník stará lepšie než o tie, ktoré v byte "nájde".

slniecko5
27. mar 2023

Ja som nechala aj mop, starší vysávač, čistiace prostriedky. Okrem zariadeneho bytu aj vyprate uteráky a posteľné obliečky (mala som ich prebytok). Takže len prišli a mohli bývať. Vyhovovalo to tak obom stranám.

melanta
27. mar 2023

Úplne všetko majú naši nájomníci. Komplet nábytok, elektrospotrebiče vrátane TV, komplet vybavenú kuchyňu, čiže riad, hrnce, spotrebiče ako mixér, toastovač, kanvica, mikrovlnka. Nové paplóny, vankúše, obliečky, nové uteráky. Aj základnú chémiu mali keď sa sťahovali. Čiže ozaj len prišli a mohli fungovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zic
27. mar 2023

@kristiii to je naozaj zaujimave... ja som za tych 9 rokov este nemal najomnikov s vlastnym nabytkom... ale asi sa to naozaj lisi kus od kusu... Mali sme ale pekne (vkusne) a ucelovo zariadene byty

laurita285
27. mar 2023

My máme v našich bytoch na nájom mimo "nábytku" matrac, vankúše, periny a klasické náčinie do kuchyne.

kristiii
27. mar 2023

@elizabet173 @zic ja som mala na to zas "šťastie" 😆. Prvá najomnicka zdedila nejaký nábytok, tak musela zháňať, kde ho uskladní, druhá si chcela nakúpiť nábytok, ktorý si neskôr vezme do svojho (nakoniec si niečo vzala a niečo tam nechala a vysporiadala sa s ďalším nájomníkom - jej známym, ktorého mi dohodila). A ten potreboval klasickú posteľ. Takže sranda, ale tak vždy sme sa nejako dohodli a poriešili, len som bola sama zaskočená, lebo som presne čakala skôr, že bude problém, že nie je úplne na kompletku a bolo to práve naopak 🙃

aylinn
27. mar 2023

Ja som bývala už všade možne u všelijakých ľudí , moje predposledné bývanie bola hotová katastrofa. Byt bol zariadený za 5 korún , všetko tam bolo nefunkčné , lacné a majiteľka si ajtak opýtala depozit vo výške 4 nájmov. Sama mi povedala že ona keby tam mala bývať by všetko vyhodila odtiaľ. Takže mne sa lepšie byva v bytoch kde majitelia bývali predtým, lebo viem že si dali záležať na zariadení, v tom prípade mi nevadí zložit aj 5 nájmov depozit.
Keď odchadzali kúpili mi úplne nový matrac a nechali mi tuším iba pribor a pár poharov ale tak ja som vsetko ostatne mala , pýtali sa ma či chcem aby mi to nechali , tak som ich poprosila a napísali to do zmluvy že čo tam nechávajú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz