Čo by ste na to povedali svokre?

10. feb 2024

Mam fajn svokru, vzdy sme si dobre rozumeli, ale mam pocit,ze odkedy mame dieta s muzom, vztah medzi nou a mnou je horsi. Mozno len nad tym privelmi rozmyslam, neviem.
Minule mi povedala,ze som divna,ze davam dietatu vodu z vodovodu, vraj z plastovej flasky lepsia. Povedala som jej moj argument, na co ona povedala,ze ma nechape.
Potom sa asi dvakrat stalo,ze maly chcel zo stola kolace,co nemoze. Ma alergiu na mlieko,vajcia, orechy. Vzdy mu nosime nieco,co moze so sebou. Svokra robila akysi kolac s mandlami a vravi mu,ze "dobra babka by ti dala, ale zla mama zakazala. Dam ti,ked sa zla mama nebude pozerat."
Ja som ostala ako obarena a muz sa s mamou skoro pohadal...ako by ste reagovali vy? Mne z toho prislo normalne smutno,ze co to rozprava...

galganka
10. feb 2024

...mne by prišlo smutno z reakcie manžela. To vy ma sr.lo viac ako 100 debilných rečí svokry. S tou nežiješ.

mareka49
10. feb 2024

Postavila by som sa a odišla.
Na veľmi veľmi veľmi dlho

mila23
10. feb 2024

Ja by som pred ňou povedala dieťaťu: zlá babka ti chce dať koláč ktorý nemôžeš, chce aby tá bolelo bruško….. mamina jej to nechce dovoliť…..

autor
10. feb 2024

@galganka a preco z manzelovej?? Nechapem.

tamitamitami
10. feb 2024

Ja by som jej normálne povedala slušne čo si myslím, napríklad.....
Neviem ako ste to myslela ale neprajem si aby ste malému rozprávali takéto veci. Dobre viete že má alergie a preto koláč jesť nebude. Ak mu aj napriek tomu koláč dáte nebudúce neprídeme.

Povieš jej raz, dva , tri krát a bude jej jasne že sa len tak nedáš.

natall113
10. feb 2024

Babka bude dobre mimo, hneď by som sa jej opýtala či chce dieťaťu ublížiť. Za mňa je totálne neprípustné aby babka hovorila o rodičoch ako o zlích. V prvom rade by jej muž mal dohovoriť aby neničila vašu autoritu, a v druhom rade vysvetliť že dieťa má alergie.
Koľko má syn rokov?

lonely66
10. feb 2024

@galganka veď píše, že muž sa s mamou, a teda svokrou, skoro pohádal. čiže muž si je vedomý, že jeho matka je zjavne nepríčetná. autorka: ak má tvoje dieťa dokázané alergie na konkrétne potraviny, ktoré ho môžu nedajbože aj zabiť a svokra sa takto zachovala (a navyše tvoj muž ťa podporil tým, že matke "dohovoril" tak, že sa pohádali), tak na tvojom mieste by som danej babke nikdy toto dieťa nezverila do opatery. ani na pár hodín. keď je sprostá, nech je sama...

solange7
10. feb 2024

@galganka asi si ten koniec zle precitala.

noemi155
10. feb 2024

Môj syn má tiež potravinové alergie
Stará generácia to nechápe
Si myslia,že preháňame
Poznám to veľmi dobre tieto nekonečne argumenty a kustek maly kulilincek,isto by mu to nič neurobilo
Stopové prvky ho doslova “zabijaju” a nie ešte tak tak kulilincek…

martinkatinka
10. feb 2024

@galganka zle si pochopila. Manžel sa hádal so svojou mamou

elisaeli
10. feb 2024

Nuž, dobrá babka by vnúčaťu upiekla taký koláč, ktorý môže zjesť

galganka
10. feb 2024

@lonely66 aj autorka... Ospravedlňujem sa, čítam to a robím pri tom iné veci.... Ja som to prvý raz prečítala, že sa povadil muž s autorkou, nie s mamou, čiže svokrou... 🫣 V tom prípade platí len koniec. Dlabať svokru...

solange7
10. feb 2024

@noemi155 ani radsej nechcem vediet kolko zbytocnych alergickych reakcii takymito "kusockami" bolo sposobenych.

medda_beda
10. feb 2024

Svokra/nesvokra.
Už nemám nervy na ľudí ktorí nerešpektujú výchovu, starajú sa do veci ktoré ani nemajú právo riešiť.
Explodovala by som od nervov a povedala by som jej, že svoje si vychovala a nech prestane dehonestovať moju autoritu pred dieťaťom lebo jej ho donesiem o 2 ráno keď bude mať nejakú koliku.

Hrôza ako sa dokážu ľudia starať do detí ich detí a nie len to aj cudzí ľudia.

lonely66
10. feb 2024

@noemi155 to nie je o starej generácii, to je o sprostosti. moja matka má takmer 80 rokov, ale keby som jej jasne povedala, že dieťa má alergiu na mliečne výrobky, som si 100% istá, že by môjmu dieťaťu v živote nedala mliečny výrobok. jednoducho toto nie je o veku. toto je o tom, ako si svokra dokazuje, aká je sprostá.

galganka
10. feb 2024

@solange7
@martinkatinka hej, už som zbadala. To mám za to, že čítam a robím pri tom sto iných vecí... Teraz budem za blbku. 🫣💩 Hádam si zo mňa autorka nebude ťažkú hlavu robiť.

reanda
10. feb 2024

mne je skor divne, ze doteraz ste si tak dobre rozumeli, pri tejto jej urovni.. to doteraz pri nicom nevyslo najavo, akym sposob zmysla a ako jedna?

martinkatinka
10. feb 2024

@galganka ja som zase bdela od noci 🙈

solange7
10. feb 2024

@galganka to bolo hned vidiet, ze si len zle precitala. Stane sa. 🙂

marianarem
10. feb 2024

V prvom kole by som ja asi reagovala nejako diplomaticky, a sice kvoli dietatu. Pre dieta nie je dobre, ked sa jeho blizki medzi sebou osocuju. Cize asi by som malemu (aby to aj svokra pocula) povedala nieco ako: Nie je to tak, mas dobru mamu aj babku, obidve ta mame rady a chceme, aby si sa mal dobre. Babka ti chce dopriat kolacik a este nevidela, ako to byva zle po orechoch. Mozno ma babka nieco ine dobre pre teba, bez orieskov?
To by bolo prve kolo. Ak by to nezabralo, tak potom uz by som isla do nejakej konfrontacie, ale asi mimo dietata.

lonely66
10. feb 2024

@marianarem čítala si to vôbec? citujem: "dobra babka by ti dala, ale zla mama zakazala. Dam ti,ked sa zla mama nebude pozerat."
asi nie, inak by si takúto sprostosť nenapísala 🙂

reanda
10. feb 2024

@marianarem za mna nesuhlasim.. ja som ako dieta bola dost zmatena z toho, ked sa predo mnou snazili dospeli medzi sebou 'neosocovat', pricom ja som velmi dobre citila, ze si myslia ine, ako hovoria.. ze je to cele nejake falosne.. jasne, netreba na seba jacat a nadavat si, ale nie som zastancom toho, riesit problemy mimo dietata.. dieta potrebuje rozumiet a mat prehlad o vztahoch svojich blizkych, aj ked nie su dobre

marianarem
10. feb 2024

@lonely66 Citala, ja by som sa ako prve snazila to uzemnit takto. Podat to dietatu tak, ze ja podla mna zla nie som, ale ani babka, neprejst hned do protiutoku na babku. Babky niekedy tazko znasaju, ked dieta nemoze nieco jest, proste rady krmia.
Ale hovorim, ze ak by to nezabralo takto, tak potom by som uz bola konfrontacnejsia.

ceresnicka111
10. feb 2024

Viac by som jej vnúča nedala alebo len v mojej prítomnosti pretože vyjadrovania typu ze ja som dobrá babka a ona je zlá mama mi príde ako vrchol, takéto vyjadrovanie by som v žiadnom prípade netolerovala

nikpa
10. feb 2024

Podotkla by som, že dobrá babka by napiekla koláč pre vnuka, nie s mandlami co nemôže. Nech sa dá stará striga vypchat 🙄 obmedzila by som kontakt na minimum keby sa nespamätala

marianarem
10. feb 2024

@reanda Tak to sme mali inac, ja som zase strasne nemala rada, ked napriklad jeden rodic predo mnou ociernoval druheho, nevedela som, na koho strane mam byt, ci je to pravda, ci nie. Nevadilo by mi az tak, keby predo mnou riesili nejaky konflikt, hoci ani ta hadka nie je nic prijemne. Ale najhorsie bolo pre mna prave ked mne jeden hovoril, ze ten druhy je taky a taky.

lonely66
10. feb 2024

@marianarem bola si v situácii, kedy by v prípade, že tvoja svokra (úžasná babka) urobí veci také, ktoré uškodia dieťaťu napriek tomu, že bola vopred upovedomá, že dieťa to môže dokonca aj zabiť? 🙂 podľa tvojich reakcií si v živote v takej situácii nebola a máš absolútne zdravé deti, čo ti prajem. ale v tom prípade nereaguj na tento typ diskusie, lebo vôbec nevieš, čo takýmto konaním môže svokra /alebo hocikto iný/ dieťaťu spôsobiť.

autor
10. feb 2024

@reanda vies co, vobec.... Inak vzdy povie, ze co navari a co do jedla nedala,aby to mohol aj maly jest. Ale s tymi kolacmi to robi zakazdym, ja fakt nechapem,ze preco to hovori? Prvykrat ked povedala,ze som zla ( presne ta ista situacia), tak som jej povedala,ze preco to hovori,ked dobre vie,ze maly moze dostat az anafylakticky sok, opuchne, vyhadze sa o bolesti brucha ani nehovorim a prvykrat povedala,ze to tak nemyslela. A na dalsi raz zas toto povie...

autor
10. feb 2024

Odpisem vam tu takto hromadne. Maly ma 2.5r. Babka ho nikfy sama nestrazila. Ona je vzdy s dedkom a dedko vobec neriesi jeho alergie,ze prehaname...a ze mu treva dat.. Takze obaja s muzom v nich nemame doveru v tomto.

marianarem
10. feb 2024

@lonely66 To nie, ale bola som v situacii, ked som bola pred dietatom kritizovana za nieco ohladom jeho vychovy. Takto nejako som sa to vzdy snazila uhrat, aby dieta nemuselo riesit, kto je ten zly a kto je ten dobry medzi ludmi, ktorych ma rado.