Veci na dobierku

9. máj 2024

Baby ako to máte vy? Bežné si nechávam poslať veci na dobierku, je to pre mňa lepšie..ale..
Nie vždy mám čas preto ísť , idem napríklad až za 4 dní , alebo sú deti choré idem až o týždeň..vždy sa ospravedlním naozaj vždy ,vysvetlím ,keď sa stane, nikdy sa dobierka odomna nevrátila naspäť k pôvodnému majiteľovi, nikdy ,mam veľa ch niekoľko mesačne ..je tam 18 dní na prebratie , ja to aj tak beriem aj keď posielam ja, že majú na to 18 dní..
Ale ak objednám (väčšinou mám stále baby) od novej ,že prvý krát, a stane sa že dieťa mi medzičasom ochorie, nemôžem ísť pre to, tak každý deň mi vypisujú že prečo , a klamem ich , a nechcem prebrať, tá dobierka je tam reálne 3 dní na tej pošte...ja som v strese a úplne zbytočne lebo nechápem ako to mám ešte dotyčnému vysvetliť.ako to máte vy? Či len ja mám.na to nesprávny pohľad..pretože väčšinou preberám okamžite..občas sa stane že proste niečo sa vyskytne..hlavne teda s deťmi , kto má vie 🙄

simona1998
9. máj 2024

Ahoj, ja fungujem tak, že sa snažím prebrať/vyzdvihnut dobierku ihneď aby mala predávajúca aj ja srdenko na mieste . Žiaľ teraz je na internete veľmi veľmi veľmi veľa podvodov , tak prečo reagujú tak podráždene . Ale asi tiež by som bola nervózna keby si preberies dobierku až dajme tomu na 5den .

tamta
9. máj 2024

Hovoria z nich zle skúsenosti. Ja tiež považujem dobu na prevzatie 18 dní za dobu na prevzatie 18 dní a uz sa stalo, ze som preberala zásielku aj na ten 18ty den.

lakebabe
9. máj 2024

Ja na dobierku neposielam nič a nikomu,po pár neprevzatych som sa na to vykaslala. Výnimočne to urobím, ale až po úhrade poštovného popredu na účet. Ale ani od nikoho dobierku nevyžadujem. Všetko automaticky hradim popredu na účet. S dobierka mi sa im nečudujem je strašne veľa nepreberacov

autor
9. máj 2024

@simona1998 áno ja viem , ja ich tiež preberám okamžite , mám baby ,od ktorých beriem veci pre deti a proste vedia že preberiem hneď, a keď dám vedieť že niečo ,neriešia aj dva týždne, už je tam dôvera..

simona1998
9. máj 2024

Jasne , predsa to je iné , keď sa už poznáte 🙂

autor
9. máj 2024

@tamta mne sa raz stalo že som prevzala až o mesiac , na vlastné náklady som si to predĺžila , bola som v nemocnici s drobcom a potom dlho doma, odosielateľka vedela, absolútne neriešila..ale ani vtedy som nedovolila aby sa vrátila späť

autor
9. máj 2024

@lakebabe ja nemám problém a ja to tiež využívam ,.nesklamal má zatiaľ nikto.a ani ja nikoho tiež nie

autor
9. máj 2024

Ja som chcela len vedieť či to beriete tak strašne zle , keď vám niekto 3 dní nepreberie danú vec ..

lakebabe
9. máj 2024

Mne to príde aj zbytocne zdĺhavý obchod tie veci zas nestoja toľko a keď niekto potrebuje počkať do výplaty počkám a pošlem potom.
Čakať niekde 18 dní + na vyplatenie dobierky je dosť dlho.
A keď sa boja prečo nerobíte tak, že si aspoň uhradite popredu poštovné za dobierku na účet?
To nie je veľká suma a aspoň bude každý v klude keby sa to neprevzalo

simca06022011
9. máj 2024

vies co, nic by som si z toho nerobila, vybrala ked pojdem na postu a dala patricne hodnotenie. AK niekto nechce, nech neposkytjue sluzbu posielania na dobierku a vybavene. AK by mna niekto bombardoval kazdu chvilu spravami takymito, tak by som sa riadne vytocila a dovera nedovera, mne take urazanie pride CEZ totalne. Su proste veci, ktore sa nedaju predvidat a ak sa raz neda ist na postu, neda sa. To mas napr. ak mas seriozny obchod a budu ti chodit zakaznici vykrikovat hluposti, lebo niekde zazili alebo poculi o nejakom zlodejovi s takym obchodom. No ako sorry...
A ze dlho ackat? kopa veci v bazaroch tu caka cele tyzdne vobec na kupujuceho... ak nie mesiace.. ked pozriem niektore inzeraty tak roky :DDDD co uz je proti tomu ta chvila pockat na dobierku ?

autor
9. máj 2024

@simca06022011 ďakujem tiez mám na to taký názor..normálne som zostala v strese , čo mám teraz robiť, muž mi robí 12(tak nestíha) a rodina tu nebýva..ako čo mám robiť? Vláčiť dieťa v horúckach na poštu? Áni ona sama by to nespravila ..je tam 18 dní , ja to nechápem ..už si pripadam ako debil že v každej správe sa ospravedlňujem..keď by som to neprebrala ,nech ma znesie aj pod čiernu zem ale balík je na pošte 4dni aj s cestou, sviatkom a víkendom..

simca06022011
9. máj 2024

netrap sa, napis nech ta neobtazuje, ze si to vytiahnes ked budes mat cestu, este mas na to cas, a viac by som ani neodpisovala.

mandzula
9. máj 2024

Staci dotycnu informovat, ze sa ti neda ist na postu a kedy cca pojdes. Rovnako sko ty ocakavas, ze balik ti bude odoslany cim skor, aj predavajuca ocakava, ze ho cim skor prevezmes a jej pridu peniaze. Niekedy staci pozriet sa na to z oboch stran, nielen z tej svojej.

gemerka17
9. máj 2024

Ja sa zas tej druhej strane nedivím, že ti vypisuje. Kupuješ nejakú somarinu za pár eur, pošta stojí dosť, čas predavacujej ma tiež svoju hodnotu a nebodaj aj 2 nasobna pošta, ak by sa to vrátilo späť. Dnes je veľmi veľa nepreberacov a maminky sa radi vyhovaruju. Opisujes vsetky známe vyhovorky - dieťa choré, dieťa v nemocnici, manžel robí 12, rodina tu nie je.
Zaplatiť aspoň dopredu poštovné alebo nejakú drobnú zalohu (5 či 10 eur) a zvyšok dobierka a potom nebudeš mať takýto problém, že ťa označujú za nedoveryhodnu. Ako predavacujej by mi to vadilo, ak by zásielka na dobierku bola nevyzdvihnuta 3 dni.

autor
9. máj 2024

@mandzula veď som to spravila, zakaždým keď sa niečo vyskytne, prvé riešim dobierky, kde sa OSPRAVEDLŇUJEM a vysvetľujem situáciu a keďže sú matky, trošku pochopenia by to chcelo...
Ja cítim obrovskú zodpovednosť za tie dobierky, nakoľko majú adresu, meno aj telefónne číslo, vždy všetko poskytujem..ja nemám čo schovávať

hiro
9. máj 2024

Nikdy si nic neobjednavam na dobierku... nevidim dovod este aby som mal starosti s platenim pri preberani. Vlastne ani neviem ako sa to postarovi da zaplatit - ci ma terminal a berie karty - kedze hotovost pri sebe obycajne nemam skoro ziadnu...

autor
9. máj 2024

@gemerka17 pozri mám dve malé deti ktoré chodia do škôlky ono neuveríš ale ochorejú občas...môj muž je v práci tiež naozaj ,nie som nadšená ale niekto nás živit musí.,kedze môj plat nestačí .malý bol v nemocnici vtedy raz ..zápal pľúc, chvalabohu viac nie ..naozaj ,to je normálny bežný život ..mne minule poslala jedna maminka fotku, že nemôže mi prevziať teraz dobierku sú v nemocnici, zaželala som skóre uzdravenie , prebrala o 10 dní..no ja neviem

michelle567
9. máj 2024

Mne sa zdá že sa ti to stáva akosi často. Nevieš prebrať stálym babám, novým,... Tak neobjednavaj na dobierku, mňa by tiež nebavilo čakať na peniaze 18dni a kontrolovať každý deň či už prišli či čo sa deje. Môžeš zaplatiť aj na účet a potom nech ti to na tej pošte stojí aj 18dni 😅

lakebabe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. máj 2024

@michelle567 ale nie , nestáva sa mi. to často , asi 5 krát za život, ono to asi tak vyznelo 😅 z tých správ , malý má nah.ovno imunitu, ale pokiaľ nemá teplotu , samozrejme ja na tú poštu idem

betulinka1
9. máj 2024

Prepac ale musela som sa zasmiat, ze nemam co schovávať a pises ako anonym. 😉 ja si napriklad na dobierku nerada objednavam. Podla mna je zbytocne platit vacsie postovne a ak sa nieco vyskytne, tak mi to v praci preberú kolegovia alebo poslem na postu sestru a nemusim riesit, ze to nie je zaplatene. A na dobierku by som poslala iba v pripade, ak ma baba 100% recenzie na MK ale uz sa mi dlho nestalo, lebo ved je uplne zbytocne platit dobierku, kazda chce platit co najnižšie postovne.

gemerka17
9. máj 2024

Každá matka má malé deti. Pýtaš sa či je to taky problém, no vidíš, ze je a vcítiť sa aj do druhej strany. Aj tá predávajuca ma deti, svoj život a to ti zásielku musí zbaliť a utekať s nou na poštu. Tiež od nej nečakaš, že to pošle o týždeň či dva.
Čo ti bráni to zaplatiť dopredu? Alebo ako som písala aspoň zálohu na tu poštu, keď neveríš druhej strane?
Vieš koľko je nepreberacov a sú to rovnako matky, používajú presne tie isté vysvetlenia ako ty a potom oolala, zásielka neprevzata a vrátená späť.

rozculena
9. máj 2024

@hiro pre dobierku si musíš ísť na poštu,to poštár nenosí.Keby to nosil poštár,tak nie je problém s tým,že to nie je vyzdvihnuté.

hiro
9. máj 2024

@rozculena No este to mi chyba, behat po poste 🙂 Aj dnes bol kurier, zavolal ze je pri bytovke a ja v robote, tak zazvoni, vzdialene pozriem na kamere ci to je on, otvorim mu dvere, nech mi to necha na recepcii a hotovo. Milujem technologie 🙂 :D

rozculena
9. máj 2024

@hiro dobierka je pozostatok socializmu,kedysi sa totiž inak nakupovať nedalo,buď osobne v obchode,alebo na dobierku z katalógu.Vlastne ešte jedna možnosť bola,ak si naďabil na niečo v obchode mimo svojho bydliska,a nemal si peniaze,tak ten obchod ti to poslal na dobierku.

petulda333
9. máj 2024

@rozculena nosi aj postarka,zalezi ake velke to je

autor
10. máj 2024

Baby, ja poskytujem , svoje mob.číslo,meno a adresu ,mám firmu a chovku, mňa si je ľahko dohľadať na internete, myslíte že by som riskovala hanbu za neprebranu dobierku? A to že všetky otrepané výhovorky, veď to je život, deti sú niekedy choré..
Za 7 rokov dobierok, sa mi stalo Max 5 krát že som neprebrala hneď .až o pár dní,teraz je ten čas ,malý chorý ..a chcela som vedieť ako to máte vy ..
Pohľad z druhej strany, minule som po dlhom čase posielala na účet, pani neposlala nič, vymazala profil a išlo o 100e.,ani v banke nepomohli .prišla som o ne..tak čo je lepšie?

michelle567
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lakebabe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka86
Odpoveď bola odstránená
Zobraz