Čo nás čaká v centre reprodukovanej asistencie ?

zuzkalujza
9. jan 2020

Ahojte dievčatá, hlavne tie čo ste využili pomoc centra k vytúženému drobcovi. Chcela by som sa spýtať na priebeh a postup. Ja som teraz absolvovala HP, čakám na výsledok, následne ide priateľ na spermiogram. Potom sa máme hlásiť do centra. Ako to bude prebiehať? Ktoré centrum je dobré? Koľko sa čaká na konzultáciu a za ako dlho sa začne niečo "diať"? Tiež by ma zaujímala cena, nakoľko mám po 40 a všetko si budeme musieť hradiť sami. Viem, že sú to moc všeobecné otázky a je to asi dosť individuálne, ale ide mi teraz o to spraviť si nejaký prehľad, a pripraviť sa aspoň trošku na to čo nás čaká.

Ďakujem moc za každú odpoveď 🙂

sonkam
9. jan 2020

V centre pojdete najprv na konzultaciu, kde vam zoberu krv na zakladne vysetrenia a tebe spravia sono. Ak bude mat teda partber vysledky zo spermiogramu, nebudu ho uz robit len zhodnotia vysledky. Odporucam dat si sptavit rovno halosperm aby ste nemuseli robit znovu spermiogram. Na zaklade vysledkov navrhnu vhodny dalsi postup ci uz je to planovany styk, iui alrbo rovno ivf. Cize vsetko zalezi od vysledkov. Co sa tyka tohi, ze si po 40 tak si ivf budes hradit v plnej sume sama, ale cena je individuálna a zavisi od toho kolko bude vajicok, ake metody oplodnenia zvolite a vsetko mozne ine. Ale kedze si budes hradit sama vsetko, daj si spravit predtym vsetky vysetrenia ako su (hematka, endokrinologia, genetika, repro-imuno) aby ste zbytocne nevyhadzovali peniazky na vklady.

giuli
9. jan 2020

Ahoj..my sme sa objednali cca v polovici novembra,termin prvej konzultacie sme mali 16.12...urobili mi sono,stery z krcka ,muzovi spermiogram...nasledne som mala prist na krv cca medzi 2-5 dnom cylku,cize pocas MS...dalsiu konzultaciu mame 20.1.,kde nam urcia dalsi postup a nasadi mi lieky na stimulaciu...my sme mali zaujem iba o IUI....mam 43r.

deean
9. jan 2020

Ahojte, my ideme do Iscare na konci januara, budem vtedy asi 10 DC (ak stastena sadne konecne po poslednej ovu aj na mna, tak nie, ale na to sa nespolieham :P) tiez mi povedali, ze nam spravia obom odbery, mne sono a manzelovi spermiogram, a konzultaciu, pre vysledky pojdem osobne, pracujem vo vedlajsej budove - kedy asi budu hotove @giuli ? Ty mas teraz skusenosti. Vraj za plati len za spermiogram 30 € a ostatne je zdarma, a potom sa uvidi, co dalej.

giuli
9. jan 2020

@deean spermiogram sme mali hotovy asi za hodinu...embryolog nam vysvetlil jednotlive hodnoty a platili sme 35eur...ostatne vysetrenua ,odbery boli zdarma....ja som mala vcera krv.odber ,vysledky sterov mi povedali tiez vcera a teraz cakame na tu dalsiu konz.

deean
9. jan 2020

@giuli Dakujem, taketo nieco cakam aj v nasom pripade. A vysledky ok zatial? Drzim vam palce vsetkym 🙂

andrea_82
9. jan 2020

Držím palce, my máme syna po IVF. Ale len pre info - v názve máš chybu, centrum sa volá centrum asistovanej reprodukcie. 🙂 Naopak.

giuli
9. jan 2020

@deean ja ok. .amh som mala 2,2 ,stwey ok..krv zatial nevuem...manzel slabsi speemiogram...,ale vraj to staci na iui...v lete sa nam podarilo prirodzene,no skoncilo v 8tt MA...toto je pre nas posledna sanca...vzhľadom na vek

giuli
9. jan 2020

@deean dakujem a drzim palce aj ja..

deean
9. jan 2020

@giuli amh je rezerva vajicok? este nie som zorientovana v laboratornych hodnotach, musim si to nastudovat. Mne to tusim pri hormonalnom profile gynekolog neindikoval. Uff to ma mrzi, ale ked sa vam podarilo otehotniet prirodzene - preco to uz teraz nejde? Ja budem mat v lete 34 a skusame vyse roka a pol, a moj muz bude mat hned po mne 27, fakt neviem, kde moze byt problem. Mam autoimunitne ochorenie (psoriazu), odvtedy sa vlastne neliecim (odkedy skusame), liecba je kontraindikovana, boh vie ci aj ta moja imunita nestrajkuje. Sice mam teraz psoriazu ok (len vo vlasoch), ono to moze mat suvis - tym, ze telo odvrhava kozu, moze odvrhnut aj oplodnene vajicko, alebo rovno spermie :P

giuli
9. jan 2020

@deean po kyrere sme skusali...vlastnr doteraz ...no ja budem mat v marci uz 44r.,takze nie je na co cakat.. rozhodli sme teda,ze skusime iui

sonkam
9. jan 2020

@deean pokial mas autoimunitne ochorenie, daj si vysetrit repro-imuno, lebo moze byt ze telo bojuje proti vsetkemu "cudziemu"

giuli
9. jan 2020

@deean amh..je ano,ovarialna rezerva....asi by som tiez podstupila vyšetrenia ,ak mas psoriazu

deean
9. jan 2020

@giuli dakujem, a vies mi odporucit nejaku repro-imunologiu? Mozem BA, TT, NR, dlho sa caka? Skusim nieco pohladat. A tam musime ist obaja, ci je to hlavne o zene?

giuli
9. jan 2020

@deean bohuzial..s tym nemam skusenost, no urcite su tu duevcence,co podstupili toto vysetrenie...

andrejjjka88
14. apr 2020

Dievčata mám na predaj neotvorene,nepoužité čipky PROGESTENALLE, injekcie LUVERIS 3X, OVITTELLE 2X, CETRODITE 9ks..my sme sa dalej bohužial nedostali 😫 zistili mi mimomaternicové , musela som na operaciu. Minimalne pol rok-rok musíme počkať,na dalsi pokus.. tak by som bola rada kebyže mi pomôžete s predajom-kúpou. Dlho sme šetrili a nakoniec môžem stále len pozerat do chladničky na injekcie😭 samozrejme máme bloky a na cene sa dohodneme, len aby sme to nemuseli vyhodiť 😟

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre